Karika fánk recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 2 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 3 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- kevés rum
A sütéshez:
- pálmaolaj
A tetejére:
- vaníliás cukor
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet, a felfuttatott élesztőt, a cukrot, a tojássárgákat, a sót, az olvasztott margarint, a vaníliás cukrot és a rumot a dagasztógép táljába tesszük, majd dagasztjuk.
Fél órát kelesztjük, majd liszttel megszórt táblán, óvatosan nyújtófával 1-2 cm vékonyra sodorjuk és 6 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. A közepüket kisebb szaggatóval szaggatjuk ki.
A kiszúrt fánkokat letakarjuk és a duplájára kelesztjük.
Nem túl forró olajban kisütjük. Először fedő alatt, majd fordítás után fedő nélkül.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »