Karika fánk recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 2 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 3 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- kevés rum
A sütéshez:
- pálmaolaj
A tetejére:
- vaníliás cukor
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet, a felfuttatott élesztőt, a cukrot, a tojássárgákat, a sót, az olvasztott margarint, a vaníliás cukrot és a rumot a dagasztógép táljába tesszük, majd dagasztjuk.
Fél órát kelesztjük, majd liszttel megszórt táblán, óvatosan nyújtófával 1-2 cm vékonyra sodorjuk és 6 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. A közepüket kisebb szaggatóval szaggatjuk ki.
A kiszúrt fánkokat letakarjuk és a duplájára kelesztjük.
Nem túl forró olajban kisütjük. Először fedő alatt, majd fordítás után fedő nélkül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »
10 szuper lecsós recept, amit még nem próbáltál
Fedezd fel a lecsó sokoldalúságát ebben a válogatásban, ahol a hagyományos
Tovább olvasom »