Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamellás pite recept

Karamellás pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 10 dkg margarin
    • 8 ek tej
    • 1 csomag sütőpor
    • 20 dkg kristálycukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 50 dkg finomliszt

    A krémhez:

    • 10 dkg margarin
    • 0,5 l tej
    • 3 ek liszt
    • 30 dkg kristálycukor

    Elkészítése:

    Tészta:
    A sütőporos lisztből, a margarinból, a tojásokból és tejből, sima tésztát gyúrunk. 4 egyforma cipóra osztjuk és hűvös helyen 30 percig pihentetjük.

    A cipókat, sütőlap nagyságúra nyújtjuk és egyenként kisütjük, laponként 10-15 perc alatt, kb 175-180 C°-on.

    Krém:
    Kis lángon karamellízaljuk a cukrot (ne kevergessük folyton, úgy hamarabb elkezdődik a művelet).

    Ezután hozzáadjuk ez előre megmelegített tejet. Vigyázzunk a forró gőzzel, mert felfog habozni és futni! Ha félrehúzzuk a lángról erre az időre, könnyebb hozzáadni.

    Adjuk hozzá a lisztet és főzzük sima, selymes krémmé. Ahogy elkezd forrni már jó is lesz. Ha kihűlt, dolgozzuk bele a margarint. Rétegenként kenjük meg a lapokat, majd hűvös helyen egy éjszakát pihentessük.

    Nehezéket is tehetünk a tetejére pl. egy nyújtó deszkát. Szeletelve, porcukorral meghintve kínáljuk. :)

    Tipp:

    Aki ezt a sütit választja desszertül vagy vendégváró édesség gyanánt, mindenképpen egy nappal a tervezett debütálása előtt készítse el!! :)

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá