Karamellás pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 10 dkg margarin
- 8 ek tej
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg kristálycukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 dkg finomliszt
A krémhez:
- 10 dkg margarin
- 0,5 l tej
- 3 ek liszt
- 30 dkg kristálycukor
Elkészítése:
Tészta:
A sütőporos lisztből, a margarinból, a tojásokból és tejből, sima tésztát gyúrunk. 4 egyforma cipóra osztjuk és hűvös helyen 30 percig pihentetjük.
A cipókat, sütőlap nagyságúra nyújtjuk és egyenként kisütjük, laponként 10-15 perc alatt, kb 175-180 C°-on.
Krém:
Kis lángon karamellízaljuk a cukrot (ne kevergessük folyton, úgy hamarabb elkezdődik a művelet).
Ezután hozzáadjuk ez előre megmelegített tejet. Vigyázzunk a forró gőzzel, mert felfog habozni és futni! Ha félrehúzzuk a lángról erre az időre, könnyebb hozzáadni.
Adjuk hozzá a lisztet és főzzük sima, selymes krémmé. Ahogy elkezd forrni már jó is lesz. Ha kihűlt, dolgozzuk bele a margarint. Rétegenként kenjük meg a lapokat, majd hűvös helyen egy éjszakát pihentessük.
Nehezéket is tehetünk a tetejére pl. egy nyújtó deszkát. Szeletelve, porcukorral meghintve kínáljuk. :)
Tipp:
Aki ezt a sütit választja desszertül vagy vendégváró édesség gyanánt, mindenképpen egy nappal a tervezett debütálása előtt készítse el!! :)