Káposztás lepény recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg burgonya
- 40 dkg liszt
- 1 tasak (7 gr) instant élesztő
- 2 kávéskanál só
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A tetejére
- 30 dkg kolbász
- 2 közepes vöröshagyma
- 50 dkg savanyú káposzta
- 2 dl tejföl
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük.
A liszthez adjuk az élesztőt, sót, tojást, borsot és a lereszelt burgonyát. Összedolgozzuk, és meleg helyen letakarva 30 percig kelesztjük.
Közben a kolbászt és a megpucolt vöröshagymát felszeleteljük, a savanyú káposztát megmossuk, és kinyomkodjuk a levét.
A tésztát átgyúrjuk, majd sütőpapírral bélelt közepes tepsibe helyezzük. Rákenjük a tejfölt.
Megrakjuk káposztával, hagymával és kolbásszal, majd 200 fokon 25 percig sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.