Vaníliás túrókrémmel töltött rudak recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók
Tészta:
- 0,5 kg liszt
- 5 dkg vaj
- 6 dkg porcukor
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 2 ojás
- csipet só
Töltelék:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 4+2 ek cukor
- 4 dl tej
- 25 dkg túró
- 10 dkg vaj
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- étcsokoládé
Elkészítése:
Kezdjük a töltelékkel, hogy legyen ideje kihűlni. A pudingot a 4 ek cukorral és 1 dl tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet elkezdjük forralni, majd hozzáöntjük a kikevert pudingot és az egészet besűrítjük. Félretesszük hűlni. A túrót 2-3 ek cukorral villával összetörjük és elkeverjük. Hozzáadjuk a puha, de nem folyós vajat és habverővel összedolgozzuk. Mehet bele a legalább langyosra hűlt puding is, és ezzel is alaposan összedolgozzuk. Megkóstoljuk, ha nem elég édes, porcukorral még javíthatunk rajta. Félretesszük, jöhet a tészta.
A lisztet a dagasztó tálba szórjuk. Közepében kis fészket alakítunk ki, beletesszük a porcukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, majd ráöntjük a meglangyosított tejet . Hagyjuk, hogy felfusson (15 perc). Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd sima tésztává gyúrjuk. (Ha nincs gép, kézzel is összeállíthatjuk a tésztát.)
Cipót formálunk belőle és meleg helyen duplájára kelesztjük. Ezután lisztezett felületre borítjuk és 8-10 egyenlő részre osztjuk. (Ha 8, akkor olyan nagyok lesznek, mint nekem, de szerintem ennél kisebb is bőven megteszi, így én legközelebb már 10 részre szedném.)
Egyenként téglalappá nyújtjuk a gombócokat és jól megkenjük a töltelékkel. Ne kenjük be az egészet, az egyik hosszanti oldalánál hagyjunk helyet, hogy feltekerésnél ne folyjon ki a töltelék. Ha megkentük, a 2 rövid oldalt picit behajtjuk, majd a töltelékkel megkent hosszú oldaltól kezdve feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk mind a 8-10 rudacskát. Lekenjük kevés vízzel elkevert tojással mindenhol és 30 percig meleg helyen tovább pihentetjük (ez lehet a sütőben, 50 fokon), majd újra lekenjük a felvert tojással és 200 fokos sütőbe tolva 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Kissé hagyjuk hűlni, majd olvasztott csokival megcsurgathatjuk, ám nem kötelező.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »