Vaníliás túrókrémmel töltött rudak recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók
Tészta:
- 0,5 kg liszt
- 5 dkg vaj
- 6 dkg porcukor
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 2 ojás
- csipet só
Töltelék:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 4+2 ek cukor
- 4 dl tej
- 25 dkg túró
- 10 dkg vaj
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - étcsokoládé
Elkészítése:
Kezdjük a töltelékkel, hogy legyen ideje kihűlni. A pudingot a 4 ek cukorral és 1 dl tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet elkezdjük forralni, majd hozzáöntjük a kikevert pudingot és az egészet besűrítjük. Félretesszük hűlni. A túrót 2-3 ek cukorral villával összetörjük és elkeverjük. Hozzáadjuk a puha, de nem folyós vajat és habverővel összedolgozzuk. Mehet bele a legalább langyosra hűlt puding is, és ezzel is alaposan összedolgozzuk. Megkóstoljuk, ha nem elég édes, porcukorral még javíthatunk rajta. Félretesszük, jöhet a tészta.
A lisztet a dagasztó tálba szórjuk. Közepében kis fészket alakítunk ki, beletesszük a porcukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, majd ráöntjük a meglangyosított tejet . Hagyjuk, hogy felfusson (15 perc). Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd sima tésztává gyúrjuk. (Ha nincs gép, kézzel is összeállíthatjuk a tésztát.)
Cipót formálunk belőle és meleg helyen duplájára kelesztjük. Ezután lisztezett felületre borítjuk és 8-10 egyenlő részre osztjuk. (Ha 8, akkor olyan nagyok lesznek, mint nekem, de szerintem ennél kisebb is bőven megteszi, így én legközelebb már 10 részre szedném.)
Egyenként téglalappá nyújtjuk a gombócokat és jól megkenjük a töltelékkel. Ne kenjük be az egészet, az egyik hosszanti oldalánál hagyjunk helyet, hogy feltekerésnél ne folyjon ki a töltelék. Ha megkentük, a 2 rövid oldalt picit behajtjuk, majd a töltelékkel megkent hosszú oldaltól kezdve feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk mind a 8-10 rudacskát. Lekenjük kevés vízzel elkevert tojással mindenhol és 30 percig meleg helyen tovább pihentetjük (ez lehet a sütőben, 50 fokon), majd újra lekenjük a felvert tojással és 200 fokos sütőbe tolva 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Kissé hagyjuk hűlni, majd olvasztott csokival megcsurgathatjuk, ám nem kötelező.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

