Tekert kakaós kalács recept

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 3 dkg élesztő
- 10 dkg porcukor
- 8 dkg olvasztott vaj
- 1 teáskanál só
- 9 dl tej.
A kalács lekenéséhez:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A kalács locsolásához:
- 1/2 dl tej
- 1 vaníliás cukor
Elkészítése:
Az élesztőt kevés tejjel,cukorral felfuttatjuk.
A többi hozzávalóival jól eldolgozzuk, majd a háromszorosára kelesztjük.
Négy darabba vágjuk, majd négy cipót formálunk belőle és kettőt kakaóporral ízesítünk.A fehér tésztát kisodorjuk 25×39 cm-es méretű tepsi nagyságra, lekvárral lekenjük vékonyan, majd rátesszük a kisodort kakaós lapot.
Feltekerjük és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A másik 2 cipóval is így járunk el.Még fél órát kelesztjük.
Cukros tojássárgájával megkenjük, majd lassú tűzön sütjük.
A sütés vége felé,amikor már majdnem kész,akkor a 1/2 dl tejet felmelegítjük,a vaníliás cukrot bele keverjük és a kalácsot meglocsoljuk.
Ettől lesz a kalács szép foszlós.
(A tésztában NINCS tojás!)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »