Tejfölös kalács recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 1 csomag élesztő
- 1 dl olaj
- 1 csapott evőkanál só
- 2,5 dl tej
- egy kis cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 nagy pohár tejföl
Elkészítése:
A lisztet a sóval jól elkeverjük,hozzáadjuk az olajat és a tejben felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk, hólyagosra dagasztjuk és kettő cipót csinálunk belőle. 1 cm vastagságúra és téglalap alakúra nyújtjuk ki a cipókat. Tejföllel megkenjük,feltekerjük mint a beiglit. Tojással kenjük meg a tetejét és mehet a sütőbe. Szép aranysárgára sütjük kb 30-40 perc alatt. Keleszteni előtte nem kell. A tepsiben távolabb kell rakni a két szálat mivel a sütés alatt dagad meg. Gulyásleves vagy bableves után szoktam sütni. Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.