Tejfölös kalács recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 1 csomag élesztő
- 1 dl olaj
- 1 csapott evőkanál só
- 2,5 dl tej
- egy kis cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 nagy pohár tejföl
Elkészítése:
A lisztet a sóval jól elkeverjük,hozzáadjuk az olajat és a tejben felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk, hólyagosra dagasztjuk és kettő cipót csinálunk belőle. 1 cm vastagságúra és téglalap alakúra nyújtjuk ki a cipókat. Tejföllel megkenjük,feltekerjük mint a beiglit. Tojással kenjük meg a tetejét és mehet a sütőbe. Szép aranysárgára sütjük kb 30-40 perc alatt. Keleszteni előtte nem kell. A tepsiben távolabb kell rakni a két szálat mivel a sütés alatt dagad meg. Gulyásleves vagy bableves után szoktam sütni. Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »

