Sajtos-húsos tekercs recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk só
A töltelékhe:
- 40 dkg párizsi (vagy ha van otthon más felvágott az is jó))
- 30 dkg reszelt sajt
- 1 kis dobozos tejföl
Elkészítése: A tésztát előző este készítjük el. A lisztbe belekeverjük a sót, majd belemorzsoljuk a margarint. A tejföldben elkeverjük a tojások sárgáját, az élesztőt, majd összedolgozzuk a margarinos liszttel. Letakarjuk, majd a hűtőbe tesszük egy éjszakára. Reggel átgyúrjuk a tésztát, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük tejföllel, rászórjuk a párizsit és a sajtot. Feltekerjük, majd ujjnyi szeleteket vágunk belőle, megkenjük felvert tojással, majd sütőpapíros tepsibe tesszük. 200 fokon 15-20 perc alatt megsülnek!
Ha nem akarunk vesződni a tésztával, akkor el lehet készíteni leveles tésztából is!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »