Sajtos-húsos tekercs recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk só
A töltelékhe:
- 40 dkg párizsi (vagy ha van otthon más felvágott az is jó))
- 30 dkg reszelt sajt
- 1 kis dobozos tejföl
Elkészítése: A tésztát előző este készítjük el. A lisztbe belekeverjük a sót, majd belemorzsoljuk a margarint. A tejföldben elkeverjük a tojások sárgáját, az élesztőt, majd összedolgozzuk a margarinos liszttel. Letakarjuk, majd a hűtőbe tesszük egy éjszakára. Reggel átgyúrjuk a tésztát, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük tejföllel, rászórjuk a párizsit és a sajtot. Feltekerjük, majd ujjnyi szeleteket vágunk belőle, megkenjük felvert tojással, majd sütőpapíros tepsibe tesszük. 200 fokon 15-20 perc alatt megsülnek!
Ha nem akarunk vesződni a tésztával, akkor el lehet készíteni leveles tésztából is!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »