Sajtos-húsos tekercs

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 élesztő
  • 2 tojás
  • 1 tk só

A töltelékhe:

  • 40 dkg párizsi (vagy ha van otthon más felvágott az is jó))
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 1 kis dobozos tejföl

Elkészítése: A tésztát előző este készítjük el. A lisztbe belekeverjük a sót, majd belemorzsoljuk a margarint. A tejföldben elkeverjük a tojások sárgáját, az élesztőt, majd összedolgozzuk a margarinos liszttel. Letakarjuk, majd a hűtőbe tesszük egy éjszakára. Reggel átgyúrjuk a tésztát, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük tejföllel, rászórjuk a párizsit és a sajtot. Feltekerjük, majd ujjnyi szeleteket vágunk belőle, megkenjük felvert tojással, majd sütőpapíros tepsibe tesszük.  200 fokon 15-20 perc alatt megsülnek!

Ha nem akarunk vesződni a tésztával, akkor el lehet készíteni leveles tésztából is!