Sajtos fátyol kalács recept
Hozzávalók:
- 42 dkg finomliszt
- 1 tk só
- 1 ek cukor
- 8 dkg vaj
- 2 dkg élesztő
- 2,75 dl tej
- 20 dkg sajt
- 1 ek vaj (a forma kikenéséhez)
Elkészítése:
A meglangyosított tejben elkeverjük az élesztőt és 4 dkg olvasztott vajat.
A sózott, cukrozott liszthez adjuk az élesztős tejet, 10 dkg reszelt sajtot, és tésztává dagasztjuk. Letakarva, langyos helyen kétszeresére kelesztjük, négyzetté nyújtjuk.
Megkenjük 4 dkg olvasztott vajjal, ráreszelünk 10 dkg sajtot, kicsit megnyomkodjuk.
A tésztát 4 egyforma széles csíkra vágjuk. A csíkokat egymásra rakjuk, ezt is lenyomogatjuk finoman.
Keresztben 4 részre vágjuk, így réteges kockákat fogunk kapni.
Egy kenyérsütőformát alaposan kivajazunk-lisztezünk, élére állítunk, majd a tésztakockákat vágott felükkel felfelé belerakjuk, az utolsót fordítva, hogy ne a sajtos fele kerüljön a formához.
Letakarjuk és megint kelesztjük fél órát.
170°C előmelegített sütőben, alsó-felső sütési módban 25-30 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

