Sajtos fátyol kalács recept

Hozzávalók:
- 42 dkg finomliszt
- 1 tk só
- 1 ek cukor
- 8 dkg vaj
- 2 dkg élesztő
- 2,75 dl tej
- 20 dkg sajt
- 1 ek vaj (a forma kikenéséhez)
Elkészítése:
A meglangyosított tejben elkeverjük az élesztőt és 4 dkg olvasztott vajat.
A sózott, cukrozott liszthez adjuk az élesztős tejet, 10 dkg reszelt sajtot, és tésztává dagasztjuk. Letakarva, langyos helyen kétszeresére kelesztjük, négyzetté nyújtjuk.
Megkenjük 4 dkg olvasztott vajjal, ráreszelünk 10 dkg sajtot, kicsit megnyomkodjuk.
A tésztát 4 egyforma széles csíkra vágjuk. A csíkokat egymásra rakjuk, ezt is lenyomogatjuk finoman.
Keresztben 4 részre vágjuk, így réteges kockákat fogunk kapni.
Egy kenyérsütőformát alaposan kivajazunk-lisztezünk, élére állítunk, majd a tésztakockákat vágott felükkel felfelé belerakjuk, az utolsót fordítva, hogy ne a sajtos fele kerüljön a formához.
Letakarjuk és megint kelesztjük fél órát.
170°C előmelegített sütőben, alsó-felső sütési módban 25-30 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »