Sajtos fátyol kalács recept

Hozzávalók:
- 42 dkg finomliszt
- 1 tk só
- 1 ek cukor
- 8 dkg vaj
- 2 dkg élesztő
- 2,75 dl tej
- 20 dkg sajt
- 1 ek vaj (a forma kikenéséhez)
Elkészítése:
A meglangyosított tejben elkeverjük az élesztőt és 4 dkg olvasztott vajat.
A sózott, cukrozott liszthez adjuk az élesztős tejet, 10 dkg reszelt sajtot, és tésztává dagasztjuk. Letakarva, langyos helyen kétszeresére kelesztjük, négyzetté nyújtjuk.
Megkenjük 4 dkg olvasztott vajjal, ráreszelünk 10 dkg sajtot, kicsit megnyomkodjuk.
A tésztát 4 egyforma széles csíkra vágjuk. A csíkokat egymásra rakjuk, ezt is lenyomogatjuk finoman.
Keresztben 4 részre vágjuk, így réteges kockákat fogunk kapni.
Egy kenyérsütőformát alaposan kivajazunk-lisztezünk, élére állítunk, majd a tésztakockákat vágott felükkel felfelé belerakjuk, az utolsót fordítva, hogy ne a sajtos fele kerüljön a formához.
Letakarjuk és megint kelesztjük fél órát.
170°C előmelegített sütőben, alsó-felső sütési módban 25-30 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »