Püspökkenyér recept
Hozzávalók:
Elkészítése:
A cukrot a tojásokkal, csipet sóval, citrom levével gőz felett, habosra kikeverem. Akkor lesz jó amikor 50-60 fokos. Ezt úgy tudjuk megállapítani ha az ujjunkat beledugjuk és kicsit csipi a meleg. Ekkor a gőzről leveszem, kicsit hagyom hűlni és hozzáadom a liszttel elkevert gyümölcsöket és a sütőport,a végén pedig az étolajat. Sütőpapírral kibélelt tetszés szerinti formába öntöm a masszát és 180 fokon, 40-45 percig sütöm. A tetejére cukormáz került, valamint cukrozott gyümölcs és mandula.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

