Püspökkenyér recept

Hozzávalók:
Elkészítése:
A cukrot a tojásokkal, csipet sóval, citrom levével gőz felett, habosra kikeverem. Akkor lesz jó amikor 50-60 fokos. Ezt úgy tudjuk megállapítani ha az ujjunkat beledugjuk és kicsit csipi a meleg. Ekkor a gőzről leveszem, kicsit hagyom hűlni és hozzáadom a liszttel elkevert gyümölcsöket és a sütőport,a végén pedig az étolajat. Sütőpapírral kibélelt tetszés szerinti formába öntöm a masszát és 180 fokon, 40-45 percig sütöm. A tetejére cukormáz került, valamint cukrozott gyümölcs és mandula.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »