Pudingos kalács recept
Elkészítése:
Sűrű pudingot főzünk a tejből, a pudingporokból és a cukorból. Még forrón hozzáadjuk a margarint és alaposan elkeverjük.
100 ml tejből, az élesztőből és a cukorból kovászt készítünk (felfuttatjuk a langyos, cukros tejben az élesztőt).
A liszteket átszitáljuk és hozzáadjuk a sót, a tojást, az olajat, a kész kovászt és a maradék tejet, majd mindent alaposan összedolgozunk, bedagasztjuk.
A tésztát meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Ezután 6 részre osztjuk és mindegyiket kisodorjuk téglalap alakúra. Megtöltjük a pudingos töltelékkel és kettőt összefonunk. Így 3 darab kalácsunk lesz.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymás mellé és lekenjük a felvert tojással. Hagyjuk kb 30 percet letakarva pihenni, majd előmelegített sütőben 180 °C-on készre sütjük (20 perc).
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

