Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pudingos kalács recept

Pudingos kalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 50 g élesztő
    • 60 g cukor
    • 600 ml tej
    • 500 g búza finomliszt
    • 500 g rétesliszt
    • csipet só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek olaj

    Töltelék:

    • 750 ml tej
    • 3 csomag csokis pudingpor
    • 250 g cukor
    • 250 g margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (lekenéshez)

    Elkészítése:

    Sűrű pudingot főzünk a tejből, a pudingporokból és a cukorból. Még forrón hozzáadjuk a margarint és alaposan elkeverjük.

    100 ml tejből, az élesztőből és a cukorból kovászt készítünk (felfuttatjuk a langyos, cukros tejben az élesztőt).

    A liszteket átszitáljuk és hozzáadjuk a sót, a tojást, az olajat, a kész kovászt és a maradék tejet, majd mindent alaposan összedolgozunk, bedagasztjuk.

    A tésztát meleg helyen a duplájára kelesztjük.

    Ezután 6 részre osztjuk és mindegyiket kisodorjuk téglalap alakúra. Megtöltjük a pudingos töltelékkel és kettőt összefonunk. Így 3 darab kalácsunk lesz.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymás mellé és lekenjük a felvert tojással. Hagyjuk kb 30 percet letakarva pihenni, majd előmelegített sütőben 180 °C-on készre sütjük (20 perc).

    A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá