Pudingos kalács recept

Elkészítése:
Sűrű pudingot főzünk a tejből, a pudingporokból és a cukorból. Még forrón hozzáadjuk a margarint és alaposan elkeverjük.
100 ml tejből, az élesztőből és a cukorból kovászt készítünk (felfuttatjuk a langyos, cukros tejben az élesztőt).
A liszteket átszitáljuk és hozzáadjuk a sót, a tojást, az olajat, a kész kovászt és a maradék tejet, majd mindent alaposan összedolgozunk, bedagasztjuk.
A tésztát meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Ezután 6 részre osztjuk és mindegyiket kisodorjuk téglalap alakúra. Megtöltjük a pudingos töltelékkel és kettőt összefonunk. Így 3 darab kalácsunk lesz.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymás mellé és lekenjük a felvert tojással. Hagyjuk kb 30 percet letakarva pihenni, majd előmelegített sütőben 180 °C-on készre sütjük (20 perc).
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »