Pudingos kalács recept

Elkészítése:
Sűrű pudingot főzünk a tejből, a pudingporokból és a cukorból. Még forrón hozzáadjuk a margarint és alaposan elkeverjük.
100 ml tejből, az élesztőből és a cukorból kovászt készítünk (felfuttatjuk a langyos, cukros tejben az élesztőt).
A liszteket átszitáljuk és hozzáadjuk a sót, a tojást, az olajat, a kész kovászt és a maradék tejet, majd mindent alaposan összedolgozunk, bedagasztjuk.
A tésztát meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Ezután 6 részre osztjuk és mindegyiket kisodorjuk téglalap alakúra. Megtöltjük a pudingos töltelékkel és kettőt összefonunk. Így 3 darab kalácsunk lesz.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymás mellé és lekenjük a felvert tojással. Hagyjuk kb 30 percet letakarva pihenni, majd előmelegített sütőben 180 °C-on készre sütjük (20 perc).
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »