Pudingos kalács

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 50 g élesztő
  • 60 g cukor
  • 600 ml tej
  • 500 g búza finomliszt
  • 500 g rétesliszt
  • csipet só
  • 2 tojás
  • 5 ek olaj

Töltelék:

  • 750 ml tej
  • 3 csomag csokis pudingpor
  • 250 g cukor
  • 250 g margarin
  • 1 tojás (lekenéshez)

Elkészítése:

Sűrű pudingot főzünk a tejből, a pudingporokból és a cukorból. Még forrón hozzáadjuk a margarint és alaposan elkeverjük.

100 ml tejből, az élesztőből és a cukorból kovászt készítünk (felfuttatjuk a langyos, cukros tejben az élesztőt).

A liszteket átszitáljuk és hozzáadjuk a sót, a tojást, az olajat, a kész kovászt és a maradék tejet, majd mindent alaposan összedolgozunk, bedagasztjuk.

A tésztát meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Ezután 6 részre osztjuk és mindegyiket kisodorjuk téglalap alakúra. Megtöltjük a pudingos töltelékkel és kettőt összefonunk. Így 3 darab kalácsunk lesz.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymás mellé és lekenjük a felvert tojással. Hagyjuk kb 30 percet letakarva pihenni, majd előmelegített sütőben 180 °C-on készre sütjük (20 perc).

A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük.