Pudingos csigák recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 10 dkg cukor
- 2 dl tej
- 3 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Töltelék:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 3-4 ek cukor
Elkészítése:
A pudingot a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük. Azért kell kevesebb tejjel készíteni, hogy tényleg jó kemény krémet kapjuk, miután kihűlt.
Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A megmaradt tejben elkeverjük a cukrot, vajat, tojás sárgáját. Ha megkelt az élesztő, összegyúrjuk a liszttel és a tejes eleggyel. Letakarva legalább a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, kinyújtjuk, megkenjük a pudinggal. Feltekerjük, és 1,5-2 cm-nyi vastag csigákra vágjuk. Papírral fedett tepsibe tesszük, kicsit kelesztjük és sütjük 190 fokon.
Mindenkinek ajánlom, aki egy kicsit unja már a kakaós csigát, isteni finom!!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »