Pudingos csigák recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 10 dkg cukor
- 2 dl tej
- 3 dkg vaj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Töltelék:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 3-4 ek cukor
Elkészítése:
A pudingot a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük. Azért kell kevesebb tejjel készíteni, hogy tényleg jó kemény krémet kapjuk, miután kihűlt.
Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A megmaradt tejben elkeverjük a cukrot, vajat, tojás sárgáját. Ha megkelt az élesztő, összegyúrjuk a liszttel és a tejes eleggyel. Letakarva legalább a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, kinyújtjuk, megkenjük a pudinggal. Feltekerjük, és 1,5-2 cm-nyi vastag csigákra vágjuk. Papírral fedett tepsibe tesszük, kicsit kelesztjük és sütjük 190 fokon.
Mindenkinek ajánlom, aki egy kicsit unja már a kakaós csigát, isteni finom!!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.