Pozsonyi kocka recept
Hozzávalók:
- 1/2 kg széles metélt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg kristálycukor vagy szorbit (cukorpótló)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 150 g tejföl
- 1 citrom
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg darált mák
- 1 marék mazsola
- baracklekvár ízlés szerint
- 1 kanál zsemlemorzsa
- kevés vaj a tál kikenéséhez
- kevés só a tészta főzéséhez
Elkészítése:
A tésztát kifőzzük lobogó, enyhén sós vízben. A só és a cukor kontrasztja javítja az étel ízét! Mikor megfőtt leszűrjük, félretesszük.
Míg fő, a tojásokat kettéválasszuk. A cukor nagyobb részét elkeverjük a vajjal és a tojások sárgájával, a tojások fehérjéjét a vaníliás cukorral, a maradék cukorral és a citrom reszelt héjával kemény habbá verjük.
A főtt tésztát összekeverjük előbb a tojás sárgáját tartalmazó masszával, majd óvatosan hozzáadjuk a habot is.
Egy sütőtálat kivajazunk, az aljára zsemlemorzsát szórunk, a tál aljába halmozzuk a tésztás keverék kétharmadát, rászórjuk a mák, a lekvár és a mazsola keverékét. Erre rásimítjuk a maradék tésztát, majd előmelegített sütőben 190 fokon addig sütjük, míg a teteje enyhén megpirul.
Várjunk a tálalással, mert melegen nem lehet szépen felvágni, csak ha kihűlt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

