Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pozsonyi kocka recept

Pozsonyi kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg széles metélt
    • 10 dkg vaj
    • 10 dkg kristálycukor vagy szorbit (cukorpótló)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 150 g tejföl
    • 1 citrom
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 25 dkg darált mák
    • 1 marék mazsola
    • baracklekvár ízlés szerint
    • 1 kanál zsemlemorzsa
    • kevés vaj a tál kikenéséhez
    • kevés só a tészta főzéséhez

    Elkészítése:

    A tésztát kifőzzük lobogó, enyhén sós vízben. A só és a cukor kontrasztja javítja az étel ízét! Mikor megfőtt leszűrjük, félretesszük.

    Míg fő, a tojásokat kettéválasszuk. A cukor nagyobb részét elkeverjük a vajjal és a tojások sárgájával, a tojások fehérjéjét a vaníliás cukorral, a maradék cukorral és a citrom reszelt héjával kemény habbá verjük.

    A főtt tésztát összekeverjük előbb a tojás sárgáját tartalmazó masszával, majd óvatosan hozzáadjuk a habot is.

    Egy sütőtálat kivajazunk, az aljára zsemlemorzsát szórunk, a tál aljába halmozzuk a tésztás keverék kétharmadát, rászórjuk a mák, a lekvár és a mazsola keverékét. Erre rásimítjuk a maradék tésztát, majd előmelegített sütőben 190 fokon addig sütjük, míg a teteje enyhén megpirul.

    Várjunk a tálalással, mert melegen nem lehet szépen felvágni, csak ha kihűlt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá