Ostoros rétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 4 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 6 dkg cukor
- csipet só
- 2 ek napraforgó olaj
Krém:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 3 ek kakaópor
Tetejére:
- dió grillázs (25 dkg dióbél, 10 dkg cukor)
Elkészítése:
Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszttel és a többi hozzávalóval összedolgozzuk. A tésztát 6 részre osztva, fél óra alatt megkelesztjük.
Eközben kikeverjük a margarint a porcukorral és a kakaóporral.
Ha megkelt, a tésztákat egyenként kinyújtjuk téglalap alakúra és megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük, mint a bejglit. Hármat-hármat összefonunk, és zsírozott, lisztezett tepsibe téve még kb fél órát pihentetjük.
Sütés előtt lekenjük tojás sárgájával.
180 fokon szép pirosra sütjük.
Még melegen megszórjuk a grillázzsal: a cukrot felolvasztjuk egy vastag edényben, a diót betesszük a mikróba 2 percre. Amikor a cukor felolvadt akkor a meleg diót beleöntjük, majd kevergetjük, hogy a cukor egyenként bevonja a diót. Egy kivajazott tányérra öntjük és a szemeket eltoljuk egymástól, mert összeragadnak.
Felszeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »