Ostoros rétes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 4 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 6 dkg cukor
- csipet só
- 2 ek napraforgó olaj
Krém:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 3 ek kakaópor
Tetejére:
- dió grillázs (25 dkg dióbél, 10 dkg cukor)
Elkészítése:
Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszttel és a többi hozzávalóval összedolgozzuk. A tésztát 6 részre osztva, fél óra alatt megkelesztjük.
Eközben kikeverjük a margarint a porcukorral és a kakaóporral.
Ha megkelt, a tésztákat egyenként kinyújtjuk téglalap alakúra és megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük, mint a bejglit. Hármat-hármat összefonunk, és zsírozott, lisztezett tepsibe téve még kb fél órát pihentetjük.
Sütés előtt lekenjük tojás sárgájával.
180 fokon szép pirosra sütjük.
Még melegen megszórjuk a grillázzsal: a cukrot felolvasztjuk egy vastag edényben, a diót betesszük a mikróba 2 percre. Amikor a cukor felolvadt akkor a meleg diót beleöntjük, majd kevergetjük, hogy a cukor egyenként bevonja a diót. Egy kivajazott tányérra öntjük és a szemeket eltoljuk egymástól, mert összeragadnak.
Felszeletelve tálaljuk.