Ostoros kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 2 kanál olaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipetnyi só
- 5 dkg élesztő
- 4 dl langyos tej
- 4 kanál cukor
Krém:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 3 kanál kakaó
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk. Duplájára kelesztjük. Kilenc egyenlő darabra osztjuk szét.
A margarint kikeverjük a cukorral és a kakaóporral is. A tésztát kinyújtjuk egyenként, megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük, mint a bejglit.
Három ilyen elkészült, töltött tésztát összefonunk, a tetejét megkenjük tojással, és megsütjük.
Közepes lángon 35-40 perc alatt kész is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »