Ostoros kalács recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 12,5 dkg vaj/margarin
- 10 dkg cukor
- csipet só
- 0,5 l tej
- 5 dkg élesztő
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Először az élesztő pici cukorral tejjel felfuttatom, közben a margarint felolvasztom, utána a lisztet a cukorral, sóval, tojással a felfuttatott élesztővel és a felolvasztott margarinnal jól összedolgozom. Addig dagasztom amíg a tészta el nem válik a edény falától. Amikor ez megvan a tésztát pihentetem kb 1 órát, amíg a duplájára nem kel. Ha a tészta megkelt kiveszek 1 darabot és kinyújtom, megszórom fahéjas cukorral,majd feltekerem (mint a bejglit). Ezt megismétlem még kétszer és a három tésztát összefonom. Megkenem tojással és még pihentetem fél órát a tepsiben. Utána 180 fokon 40-45 perc alatt készre sütöm.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.