Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ostoros kalács recept

Ostoros kalács
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg liszt
    • 12,5 dkg vaj/margarin
    • 10 dkg cukor
    • csipet só
    • 0,5 l tej
    • 5 dkg élesztő
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:
    Először az élesztő pici cukorral tejjel felfuttatom, közben a margarint felolvasztom, utána a lisztet a cukorral, sóval, tojással a felfuttatott élesztővel és a felolvasztott margarinnal jól összedolgozom. Addig dagasztom amíg a tészta el nem válik a edény falától. Amikor ez megvan a tésztát pihentetem kb 1 órát, amíg a duplájára nem kel. Ha a tészta megkelt kiveszek 1 darabot és kinyújtom, megszórom fahéjas cukorral,majd feltekerem (mint a bejglit). Ezt megismétlem még kétszer és a három tésztát összefonom. Megkenem tojással és még pihentetem  fél órát a tepsiben. Utána 180 fokon 40-45 perc alatt  készre sütöm.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá