Ostoros kalács

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Ostoros kalács

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 12,5 dkg vaj/margarin
  • 10 dkg cukor
  • csipet só
  • 0,5 l tej
  • 5 dkg élesztő
  • 2 db tojás

Elkészítése:
Először az élesztő pici cukorral tejjel felfuttatom, közben a margarint felolvasztom, utána a lisztet a cukorral, sóval, tojással a felfuttatott élesztővel és a felolvasztott margarinnal jól összedolgozom. Addig dagasztom amíg a tészta el nem válik a edény falától. Amikor ez megvan a tésztát pihentetem kb 1 órát, amíg a duplájára nem kel. Ha a tészta megkelt kiveszek 1 darabot és kinyújtom, megszórom fahéjas cukorral,majd feltekerem (mint a bejglit). Ezt megismétlem még kétszer és a három tésztát összefonom. Megkenem tojással és még pihentetem  fél órát a tepsiben. Utána 180 fokon 40-45 perc alatt  készre sütöm.