Ostoros kalács recept

Hozzávalók:
- 4 dl tej
- 6 dkg cukor
- 5 dkg élesztő
- 60 dkg liszt
- csipet só
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 ek olaj
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 ek kakaó
Elkészítése:
Hősiesen bevallom én a kenyérsütőgépem segítségét szoktam igénybe venni a dagasztásnál, mert Ő sokkal ügyesebb és nem is fárad el. :) Ha valaki esetleg mégis edzeni szeretne vagy nincs kenyérsütője, természetesen kézzel is ki lehet dagasztani a tésztát.
Az élesztőt a langyos cukrozott tejben felfuttatom, közben összekeverem a lisztet a sóval. A kenyérsütő gépbe először a tojássárgáját és az olajat rakom bele, majd rászórom a lisztet és a tetejére a felfutott élesztőt. Bekapcsolom a kelesztő-dagasztó programot és az első sípolásig hagyom dolgozni a gépet.
Ha valaki kézzel esik neki, akkor is ugyanígy járjon el, csak először a lisztet öntse tálba, majd arra tegye rá a tojásokat, olajat és az élesztővel gyúrja jól össze.
Mikor ezzel megvagyok, 6 cipót formázok a tésztából, és lisztezett deszkán hagyom kelni fél órát. Míg kel, megcsinálom a krémet. Mikróban meglangyosítom a margarint, hogy a robotgép könnyebben tudjon vele dolgozni és habosra keverem először a cukorral, vaníliás cukorral. Ezután adom hozzá a kakaót, ezzel is jól elkeverem.
Ha megkelt a tészta egyesével kinyújtom őket, amilyen vékonyra csak tudom.-Nagyon fontos, hogy vékony legyen, mert különben nem lehet összefonni őket a végén.- Rákenem a kakaós massza hatodát és feltekerem jó vékony csigává. Ugyanezt megismétlem a többi gombóccal is és 3-3 szálat összefonok a végén.
Olajjal kikent tepsibe teszem, és amíg melegszik a sütő még hagyom őket picit összekelni. Felvert tojással megkenem a tetejét és 170 C°-os sütőben aranybarnára sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »