Ostoros kalács recept

Hozzávalók:
- 4 dl tej
- 6 dkg cukor
- 5 dkg élesztő
- 60 dkg liszt
- csipet só
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 ek olaj
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 ek kakaó
Elkészítése:
Hősiesen bevallom én a kenyérsütőgépem segítségét szoktam igénybe venni a dagasztásnál, mert Ő sokkal ügyesebb és nem is fárad el. :) Ha valaki esetleg mégis edzeni szeretne vagy nincs kenyérsütője, természetesen kézzel is ki lehet dagasztani a tésztát.
Az élesztőt a langyos cukrozott tejben felfuttatom, közben összekeverem a lisztet a sóval. A kenyérsütő gépbe először a tojássárgáját és az olajat rakom bele, majd rászórom a lisztet és a tetejére a felfutott élesztőt. Bekapcsolom a kelesztő-dagasztó programot és az első sípolásig hagyom dolgozni a gépet.
Ha valaki kézzel esik neki, akkor is ugyanígy járjon el, csak először a lisztet öntse tálba, majd arra tegye rá a tojásokat, olajat és az élesztővel gyúrja jól össze.
Mikor ezzel megvagyok, 6 cipót formázok a tésztából, és lisztezett deszkán hagyom kelni fél órát. Míg kel, megcsinálom a krémet. Mikróban meglangyosítom a margarint, hogy a robotgép könnyebben tudjon vele dolgozni és habosra keverem először a cukorral, vaníliás cukorral. Ezután adom hozzá a kakaót, ezzel is jól elkeverem.
Ha megkelt a tészta egyesével kinyújtom őket, amilyen vékonyra csak tudom.-Nagyon fontos, hogy vékony legyen, mert különben nem lehet összefonni őket a végén.- Rákenem a kakaós massza hatodát és feltekerem jó vékony csigává. Ugyanezt megismétlem a többi gombóccal is és 3-3 szálat összefonok a végén.
Olajjal kikent tepsibe teszem, és amíg melegszik a sütő még hagyom őket picit összekelni. Felvert tojással megkenem a tetejét és 170 C°-os sütőben aranybarnára sütöm.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »