Ökörszem recept
Hozzávalók:
A kelt tésztához:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 8 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 teáskanál só
- 2,5 dl tej
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 1 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez:
- 25 dkg túró
- cukor ízlés szernit
- citrom reszelt héja
- 1 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál búzadara
- mazsola
Elkészítés:
A tészta hozzávalói bedagasztjuk, kétszeresére kelesztjük. A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
Lisztezett deszkán 2 cm vastagra sodorjuk, nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk. Kivajazott tepsibe rakosgatjuk.
Mindegyik tészta közepét az ujjunkkal benyomjuk, és tölteléket kanalazunk bele (1-2 szem mazsolát a tetejére díszítésnek tettem, de a töltelékbe is keverhetünk). A tészta széleit tojássárgával lekenjök, még 20 percet pihentetjük és előmelegített sütőben megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

