Ökörszem recept

Hozzávalók:
A kelt tésztához:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 8 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 teáskanál só
- 2,5 dl tej
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez:
- 25 dkg túró
- cukor ízlés szernit
- citrom reszelt héja
- 1 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál búzadara
- mazsola
Elkészítés:
A tészta hozzávalói bedagasztjuk, kétszeresére kelesztjük. A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
Lisztezett deszkán 2 cm vastagra sodorjuk, nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk. Kivajazott tepsibe rakosgatjuk.
Mindegyik tészta közepét az ujjunkkal benyomjuk, és tölteléket kanalazunk bele (1-2 szem mazsolát a tetejére díszítésnek tettem, de a töltelékbe is keverhetünk). A tészta széleit tojássárgával lekenjök, még 20 percet pihentetjük és előmelegített sütőben megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »