Ökörszem recept

Hozzávalók:
A kelt tésztához:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 8 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 teáskanál só
- 2,5 dl tej
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez:
- 25 dkg túró
- cukor ízlés szernit
- citrom reszelt héja
- 1 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál búzadara
- mazsola
Elkészítés:
A tészta hozzávalói bedagasztjuk, kétszeresére kelesztjük. A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
Lisztezett deszkán 2 cm vastagra sodorjuk, nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk. Kivajazott tepsibe rakosgatjuk.
Mindegyik tészta közepét az ujjunkkal benyomjuk, és tölteléket kanalazunk bele (1-2 szem mazsolát a tetejére díszítésnek tettem, de a töltelékbe is keverhetünk). A tészta széleit tojássárgával lekenjök, még 20 percet pihentetjük és előmelegített sütőben megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »