Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Márványkalács recept

Márványkalács
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 40 dkg cukor
    • 40 dkg liszt
    • 2 cs sütőpor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 20 dkg zsír
    • kevés kakaó

    Elkészítése:
    Az 5 tojás sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, ha kell egy kis tejet öntsünk hozzá. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a zsírt. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és beleforgatjuk a tésztába.
    Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a 3/4-ét, a maradékba kakaóport keverünk és ráöntjük. 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha szeretnénk gyümölcsöt is tehetünk bele.

    Sztori: Édesapám nagyon szereti, ha lehetne mindig ezt kellene sütni.
    Itthon csak sárga-barnaként nevezzük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá