Márványkalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg cukor
- 40 dkg liszt
- 2 cs sütőpor
- 2 cs vaníliás cukor
- 20 dkg zsír
- kevés kakaó
Elkészítése:
Az 5 tojás sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, ha kell egy kis tejet öntsünk hozzá. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a zsírt. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és beleforgatjuk a tésztába.
Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a 3/4-ét, a maradékba kakaóport keverünk és ráöntjük. 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha szeretnénk gyümölcsöt is tehetünk bele.
Sztori: Édesapám nagyon szereti, ha lehetne mindig ezt kellene sütni.
Itthon csak sárga-barnaként nevezzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »