Márványkalács

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Márványkalács

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 40 dkg cukor
  • 40 dkg liszt
  • 2 cs sütőpor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 20 dkg zsír
  • kevés kakaó

Elkészítése:
Az 5 tojás sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, ha kell egy kis tejet öntsünk hozzá. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a zsírt. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és beleforgatjuk a tésztába.
Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a 3/4-ét, a maradékba kakaóport keverünk és ráöntjük. 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha szeretnénk gyümölcsöt is tehetünk bele.

Sztori: Édesapám nagyon szereti, ha lehetne mindig ezt kellene sütni.
Itthon csak sárga-barnaként nevezzük.