Lekváros hópihe recept

Elkészítése:
Egy tálba beleöntjük a lisztet, margarint, vaníliás cukrot és a tojásokat. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejjel és a cukorral, majd a lisztes keverékhez adjuk. Jól összedolgozzuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. Egy tepsit vagy nagyobb tortaformát (28 cm) kibélelünk sütőpapírral.
Az első cipóból 28 cm átmérőjű, kör alakú lapot nyútjunk, majd áthelyezzük a tepsire. Megkenjük a baracklekvár 1/3-ával. A második és a harmadik cipóval is ugyanígy járunk el. Az utolsóval pedig befedjük az egészet.
A tészta közepébe egy poharat helyezünk, csak idáig fogjuk bevágni a szeleteket (a közepe egyben marad). 16 egyenlő részre osztjuk a tésztát és egy lisztbe mártott késsel felszeleteljük.
Az első szeletet kétszer megcsavarjuk jobb oldalra, majd a tőle balra levőt kétszer balra. Az így kapott 2 sodort rudat összeillesztjük. A további szeletekkel is hasonlóan járunk el. Kettesével összeillesztjük őket.
Amíg a sütő bemelegszik, hagyjuk pihenni. Sütés előtt megkenjük a tetejét tojás sárgájával. Vigyázzunk, ha sütés közben nagyon pirul, takarjuk le félidőben. Kb 40 perc alatt készre sütjük 180 fokos, hőlégkeveréses sütőben.
Tipp:
A baracklekvár helyett használhatunk nutellát, túrót is a tölteléknek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »