Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelt ostoros kalács recept

Kelt ostoros kalács
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 3 evőkanál olaj
    • 6 dkg kristálycukor
    • 4 dl langyos tej
    • 5 dkg élesztő
    • 1 mokkáskanál só

    A töltelékhez:

    • 25 dkg sütőmargarin
    • 20 dkg kristálycukor
    • 4 evőkanál kakaópor

    A tetejére:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:
    A tésztához valókat egy tálban jól bedagasztjuk – az élesztőt csak bele kell morzsolni, nem kell felfuttatni -, és meleg helyen 50 percig kelesztjük a duplájára.

    Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket: jól kikavarjuk a margarint a cukorral, bele a kakaóport is.

    A tésztát lisztezett gyúrólapra borítjuk, és 2 egyforma részre osztjuk. Ezt a két részt, 3-3 részre vágjuk.  Az első 3 darabot egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, és megkenjük kakaós krémmel. (A krémet is 2 részre kell elosztani, majd azt is 3-3 részre.)

    Az első 3 tekercset úgy feltekerjük, mint a bejglit – majd hármas fonással fonott kalácsot hajtogatunk.

    Ebből a mennyiségből 2 kalácsunk lesz, melyeket kikent, magas falú tepsibe teszünk, tetejüket felvert tojással kenjük meg.

    Úgy 20×30 cm tepsit használjunk, mert akkor jó, ha a kalács a tepsi falához ér (mert így csak felfelé növekedhet).

    10 perc pihenés után előmelegített sütőben közepes lánggal (légkeverés 160 fok) 40-45 percig sütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá