Karcagi ferdinánd recept
Hozzávalók:
- 1,5 kg finomliszt
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 8 dkg élesztő
- 1 liter tej
- 4-5 evőkanál kristálycukor
- 1 kávéskanál só
- 10 dkg vaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag mazsola
Elkészítése:
A lisztbe beleütjük a tojás sárgáját. Az élesztőt megfuttatjuk néhány deci langyos tejben, majd a liszt közepébe öntjük és hozzáadjuk a sós-cukros tejet. Könnyű tésztát készítünk. Belisztezett deszkára borítjuk, majd kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Hagyjuk kelni. Eközben a vajat habosra kell keverni ugyanannyi cukorral és vastagon rákenjük a kinyújtott tésztára. A tésztát utána 5-7 cm-es darabokra vágjuk és háromszor lazán megtekerjük. Vajjal alul és oldalt kikent tűzálló lábasba, vagy tortaformába rakjuk. Ne túl szorosra, mert még kel! Kétórai kelesztés után lehet kezdeni sütni. Amikor félig megsül akkor a habtejszínt a vaníliás cukorral elkeverni és bekenjük vele a süteményt. Majd készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

