Karcagi ferdinánd recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg finomliszt
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 8 dkg élesztő
- 1 liter tej
- 4-5 evőkanál kristálycukor
- 1 kávéskanál só
- 10 dkg vaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag mazsola
Elkészítése:
A lisztbe beleütjük a tojás sárgáját. Az élesztőt megfuttatjuk néhány deci langyos tejben, majd a liszt közepébe öntjük és hozzáadjuk a sós-cukros tejet. Könnyű tésztát készítünk. Belisztezett deszkára borítjuk, majd kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Hagyjuk kelni. Eközben a vajat habosra kell keverni ugyanannyi cukorral és vastagon rákenjük a kinyújtott tésztára. A tésztát utána 5-7 cm-es darabokra vágjuk és háromszor lazán megtekerjük. Vajjal alul és oldalt kikent tűzálló lábasba, vagy tortaformába rakjuk. Ne túl szorosra, mert még kel! Kétórai kelesztés után lehet kezdeni sütni. Amikor félig megsül akkor a habtejszínt a vaníliás cukorral elkeverni és bekenjük vele a süteményt. Majd készre sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »