Hozzávalók:
Elkészítése:
A lisztbe beleütjük a tojás sárgáját. Az élesztőt megfuttatjuk néhány deci langyos tejben, majd a liszt közepébe öntjük és hozzáadjuk a sós-cukros tejet. Könnyű tésztát készítünk. Belisztezett deszkára borítjuk, majd kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Hagyjuk kelni. Eközben a vajat habosra kell keverni ugyanannyi cukorral és vastagon rákenjük a kinyújtott tésztára. A tésztát utána 5-7 cm-es darabokra vágjuk és háromszor lazán megtekerjük. Vajjal alul és oldalt kikent tűzálló lábasba, vagy tortaformába rakjuk. Ne túl szorosra, mert még kel! Kétórai kelesztés után lehet kezdeni sütni. Amikor félig megsül akkor a habtejszínt a vaníliás cukorral elkeverni és bekenjük vele a süteményt. Majd készre sütjük.