Karácsonyi foszlós, fonott kalács recept
Hozzávalók:
- 1kg liszt
- 5dkg élesztő
- 10dkg cukor
- 10dkg vaj
- 2 mokkáskanál só
- 4,5 dl tej
- 4 dl natúr joghurt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőből, 2 kanál lisztből, 2 mokkáskanál cukorból és 0,5 dl tejből kovászt csinálok. Kovász elkészítése: A tejet langyosra melegítem. Hozzáadom a 2 kanál lisztet, a cukrot, az élesztőt és kikavarom. Ez a kovász miután megkel, a tálba helyezett 1kg liszt közepébe teszem. Hozzáadom a 10 dkg cukrot, 4dl joghurtot, a sót, a 4 dl langyos tejet. Gyenge tésztát dagasztok belőle kb. 20-25 percig. Ezután beledolgozom a 10 dkg olvasztott vajat addig, amíg a kezemhez ragad. 1,5 óráig kelesztem. Kelés után 3 fele osztom, és henger alakúra formázom mind a hármat. Fonatokat készítek belőlük. (Nem a három hengert fonjuk össze. Tehát a végén három darab fonott kalács lesz.) Lábasba vagy sütőformába elhelyezem. Még 25 percig kelesztem. A tetejüket bekenjük felvert tojással. Sütőben pirosra sütjük. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

