Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kalács recept

Kalács
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 5 dkg élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál cukor
    • pici só
    • tej (az élesztő felfuttatásához)
    • Töltelék: (mák, dió, kakaó, stb.)

    Elkészítése:
    A margarint elmorzsoljuk a liszttel és beletesszük a tojást, sót és a cukros tejben felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk , ha nem elég lágy egy kis langyos tejjel lazíthatunk a tésztán. Kétszeres nagyságúra kelesztjük, majd kinyújtjuk. Megszórjuk az általunk választott töltelékkel. (Kakaó, dió, mák…) Feltekerjük, villával megszurkáljuk, hogy sütésnél ne repedjen ki. A tetejét langyos cukros tejjel kenjük meg. Ezt lehet ismételni sütés közben is. 180fokon kb. 45-50 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá