Kalács recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 5 dkg élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál cukor
- pici só
- tej (az élesztő felfuttatásához)
- Töltelék: (mák, dió, kakaó, stb.)
Elkészítése:
A margarint elmorzsoljuk a liszttel és beletesszük a tojást, sót és a cukros tejben felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk , ha nem elég lágy egy kis langyos tejjel lazíthatunk a tésztán. Kétszeres nagyságúra kelesztjük, majd kinyújtjuk. Megszórjuk az általunk választott töltelékkel. (Kakaó, dió, mák…) Feltekerjük, villával megszurkáljuk, hogy sütésnél ne repedjen ki. A tetejét langyos cukros tejjel kenjük meg. Ezt lehet ismételni sütés közben is. 180fokon kb. 45-50 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »