Kalács recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 5 dkg élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál cukor
- pici só
- tej (az élesztő felfuttatásához)
- Töltelék: (mák, dió, kakaó, stb.)
Elkészítése:
A margarint elmorzsoljuk a liszttel és beletesszük a tojást, sót és a cukros tejben felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk , ha nem elég lágy egy kis langyos tejjel lazíthatunk a tésztán. Kétszeres nagyságúra kelesztjük, majd kinyújtjuk. Megszórjuk az általunk választott töltelékkel. (Kakaó, dió, mák…) Feltekerjük, villával megszurkáljuk, hogy sütésnél ne repedjen ki. A tetejét langyos cukros tejjel kenjük meg. Ezt lehet ismételni sütés közben is. 180fokon kb. 45-50 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »