Kakaós – gesztenyés kalács recept

Hozzávalók:
- 60 dkg sima liszt
- 5 dkg élesztő
- 6 dkg cukor
- pici só
- 2 kanál olaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS keményre vert habja
- 1,5 dl tej
Krém:
- 25 dkg vaj
- 2O dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál kakaó
- 25 dkg gesztenyepüré
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk( cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt), dagasztjuk, majd duplájára kelesztjük. Ha megkelt négy egyenlő részre osztjuk a tésztát. Fele vajat és cukrot kikeverjük a kakaóval, a másik felét pedig a gesztenyével. Egyenlő részre kinyújtjuk a tésztákat. Kettőt a kakaós, kettőt pedig a gesztenyés krémmel töltjük meg, majd feltekerjük. Egy gesztenyéset és egy kakaósat összefonunk. Megkenjük a tojások sárgájával és megsütjük 200 fokon. Sütés közben kétszer megkenjük a kalácsokat cukros vízzel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »