Kakaós – gesztenyés kalács recept
Hozzávalók:
- 60 dkg sima liszt
- 5 dkg élesztő
- 6 dkg cukor
- pici só
- 2 kanál olaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS keményre vert habja - 1,5 dl tej
Krém:
- 25 dkg vaj
- 2O dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál kakaó
- 25 dkg gesztenyepüré
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk( cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt), dagasztjuk, majd duplájára kelesztjük. Ha megkelt négy egyenlő részre osztjuk a tésztát. Fele vajat és cukrot kikeverjük a kakaóval, a másik felét pedig a gesztenyével. Egyenlő részre kinyújtjuk a tésztákat. Kettőt a kakaós, kettőt pedig a gesztenyés krémmel töltjük meg, majd feltekerjük. Egy gesztenyéset és egy kakaósat összefonunk. Megkenjük a tojások sárgájával és megsütjük 200 fokon. Sütés közben kétszer megkenjük a kalácsokat cukros vízzel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

