Kakaós fonott recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek olaj
- 5dkg élesztő
- 4 dl tej
- 10dkg cukor
Kakaós krém:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 4 ek kakaó
Elkészítése:
A kakaós krém hozzávalóit habosra keverjük. A cukros tejben az élesztőt megfuttatjuk, majd a többi hozzávalóhoz adva kidolgozzuk a tésztát (ez nem igényel különösebb dagasztást, mert akár egy kanál segítségével is könnyen elérhető a kellő állagú tészta), majd 6 cipóra osztjuk. A cipókat egyenként kinyújtjuk, megkenjük a kakaós krémmel, szorosan feltekerjük, és 3 -3 szál összefonásával 2 szép fonott kalácsot kapunk, melyet tojássárgájával megkenünk. Tepsibe helyezve 25-30 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróba ajánlatos.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.