Kakaós fonott recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek olaj
- 5dkg élesztő
- 4 dl tej
- 10dkg cukor
Kakaós krém:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 4 ek kakaó
Elkészítése:
A kakaós krém hozzávalóit habosra keverjük. A cukros tejben az élesztőt megfuttatjuk, majd a többi hozzávalóhoz adva kidolgozzuk a tésztát (ez nem igényel különösebb dagasztást, mert akár egy kanál segítségével is könnyen elérhető a kellő állagú tészta), majd 6 cipóra osztjuk. A cipókat egyenként kinyújtjuk, megkenjük a kakaós krémmel, szorosan feltekerjük, és 3 -3 szál összefonásával 2 szép fonott kalácsot kapunk, melyet tojássárgájával megkenünk. Tepsibe helyezve 25-30 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróba ajánlatos.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »