Kakaós csavartság recept

Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk 3 ek cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk az egész tojást, majd az élesztős tejet és a sót. Összedolgozzuk, majd duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk és két egyenlő részre osztjuk. Egyenként kinyújtjuk és megkenjük a töltelék felével: a puha margarint kikeverjük a cukorral és a kakaóporral. Ha megkentük akkor feltekerjük. A másik tésztát is kinyújtjuk, megkenjük, majd feltekerjük. A két rudat összetekerjük. Beletesszük a tepsibe, megkenjük a tojások sárgájával és kb 40 percig, közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »