Iker kakaós kalács recept
Ők is elkészítették
Elkészítés:
A tésztához az élesztőt 1 kávéskanál porcukorral és 1 dl langyos tejjel felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a megkelt élesztős tejet, egy kevés lisztet keverünk hozzá, konyharuhával letakarjuk, és tíz percig kelesztjük. A maradék tejet elkeverjük a tojásokkal, a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval és a felolvasztott, langyos margarinnal. Két-három részletben a liszthez adjuk, hólyagosra kidolgozzuk. A tésztát elfelezzük, majd a kakaót egy kevés langyos tejjel összekeverjük és a tésztába dagasztjuk. Kétszeresére kelesztjük mind kettő tésztánkat. A világos tésztát elfelezzük, átgyúrjuk, és 30×50 cm-es téglalapra nyújtjuk. A kakaós tésztát 4 részre osztjuk. 4 tepsi nagyságú rudat sodrunk, majd megtekerjük, mintha fonni akarnánk. Az egyik világos tésztát megkenjük olajjal, a két szélére fektetjük a kakaós “fonatot”. Kívülről (mindkét oldalról) a közepe felé haladva feltekerjük a tésztát, a tepsibe fektetjük, a két tekercs találkozási felületét megkenjük tojássárgájával. Letakarjuk, és a kétszeresére kelesztjük. Megkenjük az “egybekelt” tekercsek tetejét tojássárgájával, és 200 °C-ra előmelegített sütőben egy órán át sütjük. 30 percig a formában pihentetjük, majd rácsra emelve hagyjuk egészen kihűlni, nem túl vékonyan szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

