Hozzávalók:
Elkészítés:
A tésztához az élesztőt 1 kávéskanál porcukorral és 1 dl langyos tejjel felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a megkelt élesztős tejet, egy kevés lisztet keverünk hozzá, konyharuhával letakarjuk, és tíz percig kelesztjük. A maradék tejet elkeverjük a tojásokkal, a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval és a felolvasztott, langyos margarinnal. Két-három részletben a liszthez adjuk, hólyagosra kidolgozzuk. A tésztát elfelezzük, majd a kakaót egy kevés langyos tejjel összekeverjük és a tésztába dagasztjuk. Kétszeresére kelesztjük mind kettő tésztánkat. A világos tésztát elfelezzük, átgyúrjuk, és 30×50 cm-es téglalapra nyújtjuk. A kakaós tésztát 4 részre osztjuk. 4 tepsi nagyságú rudat sodrunk, majd megtekerjük, mintha fonni akarnánk. Az egyik világos tésztát megkenjük olajjal, a két szélére fektetjük a kakaós “fonatot”. Kívülről (mindkét oldalról) a közepe felé haladva feltekerjük a tésztát, a tepsibe fektetjük, a két tekercs találkozási felületét megkenjük tojássárgájával. Letakarjuk, és a kétszeresére kelesztjük. Megkenjük az “egybekelt” tekercsek tetejét tojássárgájával, és 200 °C-ra előmelegített sütőben egy órán át sütjük. 30 percig a formában pihentetjük, majd rácsra emelve hagyjuk egészen kihűlni, nem túl vékonyan szeleteljük.