Háromízű kalács recept

Hozzávalók:
- 3×25 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 4,5 dl tej
- 1 evőkanál cukor
- 20 db édesítő tabletta
- 12 dkg margarin
- 1 csomag fahéj
- 3 citrom reszelt héja és leve
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál kakaó
- 1 csomag mazsola
Elkészítése:
3,5 dl tejet az 1 evőkanál cukorral felmelegítjük, és belemorzsoljuk az élesztőt. A maradék tejet szintén felmelegítjük és feloldjuk benne az édesítő tablettákat. A margarint teljesen felolvasztjuk. A lisztet és a mazsolát három részre osztjuk, mindegyikhez még az elején tesszük hozzá az ízeket. A kakaóshoz a kakaóport, a fahéjashoz a fahéjat, a vaníliáshoz a citromhéjat, citromlevet és a vaníliás cukrot. Ekkora már teljesen feloldódtak a tejben az édesítő tabletták, így hozzáöntjük az ízekhez, természetesen egyenletes arányban, majd a margarint és utoljára tesszük hozzá a lisztben felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk mind a három ízű tésztát, majd elfelezzük őket. Így lesz két vaníliás, két fahéjas és két kakaós cipónk. Minden cipót hosszú hengerré sodrunk, majd egymás mellé teszünk három különböző színű és ízű tésztát és összefonjuk azokat. Már összefont állapotban langyos tejjel megkenjük a
tetejüket és kb. 20 percig kelni hagyni meleg helyen. Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt sül meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »