Háromízű kalács recept
                            Hozzávalók:
- 3×25 dkg liszt
 - 5 dkg élesztő
 - 4,5 dl tej
 - 1 evőkanál cukor
 - 20 db édesítő tabletta
 - 12 dkg margarin
 - 1 csomag fahéj
 - 3 citrom reszelt héja és leve
 - 1 csomag vaníliás cukor
 - 2 evőkanál kakaó
 - 1 csomag mazsola
 
Elkészítése:
3,5 dl tejet az 1 evőkanál cukorral felmelegítjük, és belemorzsoljuk az élesztőt. A maradék tejet szintén felmelegítjük és feloldjuk benne az édesítő tablettákat. A margarint teljesen felolvasztjuk. A lisztet és a mazsolát három részre osztjuk, mindegyikhez még az elején tesszük hozzá az ízeket. A kakaóshoz a kakaóport, a fahéjashoz a fahéjat, a vaníliáshoz a citromhéjat, citromlevet és a vaníliás cukrot. Ekkora már teljesen feloldódtak a tejben az édesítő tabletták, így hozzáöntjük az ízekhez, természetesen egyenletes arányban, majd a margarint és utoljára tesszük hozzá a lisztben felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk mind a három ízű tésztát, majd elfelezzük őket. Így lesz két vaníliás, két fahéjas és két kakaós cipónk. Minden cipót hosszú hengerré sodrunk, majd egymás mellé teszünk három különböző színű és ízű tésztát és összefonjuk azokat. Már összefont állapotban langyos tejjel megkenjük a
tetejüket és kb. 20 percig kelni hagyni meleg helyen. Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt sül meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

