Gyors kakaós kalács recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
4 dl meleg tejbe beleteszünk egy ek cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt.(Én a tésztát kenyérsütőben dagasztom és kelesztem.) A felfuttatott élesztős tejet beleöntöm a kenyérsütőbe rá a liszt, a tojás,a cukor, az olaj, a só és hagyom hogy a gép végezze a dolgát! Ha kézzel csinálod dagasztás után 30 percig hagyd kelni! Mikor megkelt a tészta akkor kettéveszem. A maradék tejjel eldolgozom a kakaóport és a tészta egyik feléhez jól hozzádolgozom. A kétféle tésztát kinyújtom és egymásra teszem majd feltekerem. Beleteszem a tepsibe (Én ketté szoktam vágni,mert egybe nagyon nagy.) A tepsiben fél órát még hagyom kelni. Tetejét tojássárgájával megkenem, hogy szép fényes legyen,majd 180 fokos sütőben 20-30 perc alatt megsütöm!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »

