Gyors kakaós kalács recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
4 dl meleg tejbe beleteszünk egy ek cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt.(Én a tésztát kenyérsütőben dagasztom és kelesztem.) A felfuttatott élesztős tejet beleöntöm a kenyérsütőbe rá a liszt, a tojás,a cukor, az olaj, a só és hagyom hogy a gép végezze a dolgát! Ha kézzel csinálod dagasztás után 30 percig hagyd kelni! Mikor megkelt a tészta akkor kettéveszem. A maradék tejjel eldolgozom a kakaóport és a tészta egyik feléhez jól hozzádolgozom. A kétféle tésztát kinyújtom és egymásra teszem majd feltekerem. Beleteszem a tepsibe (Én ketté szoktam vágni,mert egybe nagyon nagy.) A tepsiben fél órát még hagyom kelni. Tetejét tojássárgájával megkenem, hogy szép fényes legyen,majd 180 fokos sütőben 20-30 perc alatt megsütöm!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »