Fonott kalács kakaóval töltve recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 8 dkg cukor
- 4 dl langyos tej
- 5 dkg élesztő
- pici só
- 2 evőkanál olaj
Töltelék:
- 20 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 3 evőkanál kakaó (2 kanál cukros, 1 kanál natúr, ezt lehet variálni is) +ízlés szerint pici fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 cl rum vagy fél kanál rumaroma
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos tejben, 1 kávéskanálnyi cukorral felfuttatjuk. Ezalatt a tészta többi hozzávalóját (liszt, tojás sárgája, maradék cukor, maradék langyos tej, só, olaj) egy tálba tesszük és az élesztős masszával együtt jól összedolgozzuk. A tojás fehérjét ne dobjuk ki, azzal kenjük majd meg a kalácsok tetejét sütés előtt.
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk és letakarva kb 30 percig meleg helyen kelesztjük.
Ezalatt a margarint habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a rumot, a kakaót (aki szereti még egy kis fahéjat is) és a vaníliás cukrot.
A tésztákat egyenként kinyújtjuk és mindegyiket megkenjük a töltelékkel, majd hosszában feltekerjük. Három hengert összefogunk és összefonjuk, majd a másik három hengert is összefonjuk. A tetejét megkenjük tojás fehérjéjével.
A fonatokat egy keskeny tepsibe tesszük, így nem terülnek szét, hanem magasra nőnek.
Előmelegített sütőben 180 °C-on, 30-40 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Egy keskeny tepsibe tegyük a fonatokat, hogy inkább magasabbra nőjenek, mint szétterüljenek.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »