Fonott-foszlós kalács recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 4 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 dkg margarin
- 4 dl tej
- 2 dkg élesztő
- csipet só
A kalács lekenéséhez:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - pici tej
- 1 mk cukor
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl cukros tejben felfuttatjuk. A margarint felolvasztjuk. A lisztet átszitáljuk egy kelesztőtálban.
A liszt közepébe mélyedést vájunk, beleöntjük a megkelt élesztőt. Majd a többi hozzávalókat hozzáadva, jól kidolgozzuk, dagasztjuk.
A langyos tejet apránként adagoljuk hozzá, mivel a liszt sikértartalmától függ, hogy kell-e mind. Letakarva vagyis a kelesztőtál fedelét rátesszük és meleg helyen duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk. 3 rudat sodrunk, majd összefonjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tojássárgáját tejjel, cukorral összekeverjük, majd kenőtollal a kalácsot lekenjük. Letakarjuk, és addig kelesztjük újra, míg a formát kitölti. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

