Fahéjas kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 3,5 dl tej
- csipet só
- 6 dkg kristálycukor
- 2 evőkanál étolaj
- 5 dkg élesztő
- 60 dkg finomliszt
Krém:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag őrölt fahéj
Elkészítése:
A lisztet a tejben megfuttatott élesztővel és a többi alapanyaggal könnyen nyújtható tésztává dolgozzuk, ha túl lágy lenne adhatunk még hozzá lisztet. A tésztát 6 kis cipóra osztjuk, legalább fél óráig pihentetjük. Közben a margarint kikeverjük porcukorral és az ízesítő anyagokkal. A cipókat egyenként kinyújtjuk, vékonyan megkenjük a krémmel és feltekerjük. Hármat – hármat összefonunk, és pihentetjük fél órát. Sütés előtt tojás sárgájával megkenjük, közepes hőmérsékletű sütőben kisütjük (Villanysütőben 190°C-on 35 perc).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »