Fahéjas kalács recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 3,5 dl tej
- csipet só
- 6 dkg kristálycukor
- 2 evőkanál étolaj
- 5 dkg élesztő
- 60 dkg finomliszt
Krém:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag őrölt fahéj
Elkészítése:
A lisztet a tejben megfuttatott élesztővel és a többi alapanyaggal könnyen nyújtható tésztává dolgozzuk, ha túl lágy lenne adhatunk még hozzá lisztet. A tésztát 6 kis cipóra osztjuk, legalább fél óráig pihentetjük. Közben a margarint kikeverjük porcukorral és az ízesítő anyagokkal. A cipókat egyenként kinyújtjuk, vékonyan megkenjük a krémmel és feltekerjük. Hármat – hármat összefonunk, és pihentetjük fél órát. Sütés előtt tojás sárgájával megkenjük, közepes hőmérsékletű sütőben kisütjük (Villanysütőben 190°C-on 35 perc).
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.