Diós kürtőskalács recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dl langyos tej
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve
- 8 dkg olvasztott vaj
- csipet só
- 2 ek cukor
- 2 dkg élesztő
Szóráshoz:
- darált dió
Elkészítése:
A langyos tejbe felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt kelt tésztát dagasztunk. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd kinyújtjuk fél cm vastagra és derelye vágóval ujjnyi csíkokra felvágjuk. Kisebb sodrófát, vagy sörös dobozokat, esetleg gurigákat alufóliával bevonunk, megkenjük olajjal, majd a csíkokat rátekerjük, úgy, hogy ne maradjon közte hely. A tésztát újra olajozzuk vagy vajazzuk, majd a dióban megforgatjuk. 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük. Amint megsültek lehúzzuk a formáról, esetleg porcukorral meg lehet hinteni.(Ebből a mennyiségből kb 10 db jött ki.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »