Diós kürtőskalács recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dl langyos tej
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve
- 8 dkg olvasztott vaj
- csipet só
- 2 ek cukor
- 2 dkg élesztő
Szóráshoz:
- darált dió
Elkészítése:
A langyos tejbe felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt kelt tésztát dagasztunk. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd kinyújtjuk fél cm vastagra és derelye vágóval ujjnyi csíkokra felvágjuk. Kisebb sodrófát, vagy sörös dobozokat, esetleg gurigákat alufóliával bevonunk, megkenjük olajjal, majd a csíkokat rátekerjük, úgy, hogy ne maradjon közte hely. A tésztát újra olajozzuk vagy vajazzuk, majd a dióban megforgatjuk. 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük. Amint megsültek lehúzzuk a formáról, esetleg porcukorral meg lehet hinteni.(Ebből a mennyiségből kb 10 db jött ki.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »