Diós kürtőskalács recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dl langyos tej
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve
- 8 dkg olvasztott vaj
- csipet só
- 2 ek cukor
- 2 dkg élesztő
Szóráshoz:
- darált dió
Elkészítése:
A langyos tejbe felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt kelt tésztát dagasztunk. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd kinyújtjuk fél cm vastagra és derelye vágóval ujjnyi csíkokra felvágjuk. Kisebb sodrófát, vagy sörös dobozokat, esetleg gurigákat alufóliával bevonunk, megkenjük olajjal, majd a csíkokat rátekerjük, úgy, hogy ne maradjon közte hely. A tésztát újra olajozzuk vagy vajazzuk, majd a dióban megforgatjuk. 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük. Amint megsültek lehúzzuk a formáról, esetleg porcukorral meg lehet hinteni.(Ebből a mennyiségből kb 10 db jött ki.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »