Diós koszorú recept

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 3dl tej
- 5 dkg porcukor
- csipet só
- 2 evő kanál étolaj
- 2 cipót formálunk belőle és kelesztjük
Elkészítése:
A megkelt tésztát téglalappá nyújtjuk töltelékkel meghintjük és felcsavarjuk koszorú alakúra formázzuk kivajazott tepsibe rakjuk .Éles késsel a kalácsot körben szépen szeletenként bemetsszük. 30 percig pihentetjük pihentetés után megkenjük tojássárgával.
Töltelék:
Dió: 10 dkg darált dió.10 dkg porcukor ,2 dkg vaj, 2 dkg vaníliás cukor, 1 db reszelt citromhéj, 3 dkg mazsola 1dl tej.
Mák : 10 dkg mák,10 dkg porcukor ,2 dkg vaj,2 dkg vaníliás cukor, 1 reszelt citrom héj 3 dkg mazsola,1 dl tej, Elkészítés a vajat megoljasztjuk, hozzáadjuk az összetevőket tejjel felöntjük majd sűrűre főzzük.
Kakaós:.
10 dkg kakaópor,10 dkg porcukor,2 dkg vaníliás cukor 5dkg mazsola.
Kakaós tölteléket össze keverjük a cukorral és a mazsolával.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »