Diós koszorú recept
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 3dl tej
- 5 dkg porcukor
- csipet só
- 2 evő kanál étolaj
- 2 cipót formálunk belőle és kelesztjük
Elkészítése:
A megkelt tésztát téglalappá nyújtjuk töltelékkel meghintjük és felcsavarjuk koszorú alakúra formázzuk kivajazott tepsibe rakjuk .Éles késsel a kalácsot körben szépen szeletenként bemetsszük. 30 percig pihentetjük pihentetés után megkenjük tojássárgával.
Töltelék:
Dió: 10 dkg darált dió.10 dkg porcukor ,2 dkg vaj, 2 dkg vaníliás cukor, 1 db reszelt citromhéj, 3 dkg mazsola 1dl tej.
Mák : 10 dkg mák,10 dkg porcukor ,2 dkg vaj,2 dkg vaníliás cukor, 1 reszelt citrom héj 3 dkg mazsola,1 dl tej, Elkészítés a vajat megoljasztjuk, hozzáadjuk az összetevőket tejjel felöntjük majd sűrűre főzzük.
Kakaós:.
10 dkg kakaópor,10 dkg porcukor,2 dkg vaníliás cukor 5dkg mazsola.
Kakaós tölteléket össze keverjük a cukorral és a mazsolával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

