Diós koszorú

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 3dl tej
  • 5 dkg porcukor
  • csipet só
  • 2 evő kanál étolaj
  • 2 cipót formálunk belőle és kelesztjük

Elkészítése:

A megkelt tésztát téglalappá nyújtjuk töltelékkel meghintjük és felcsavarjuk koszorú alakúra formázzuk kivajazott tepsibe rakjuk .Éles késsel a kalácsot körben szépen szeletenként bemetsszük. 30 percig pihentetjük pihentetés után megkenjük tojássárgával.

Töltelék:

Dió: 10 dkg darált dió.10 dkg porcukor ,2 dkg vaj, 2 dkg vaníliás cukor, 1 db reszelt citromhéj, 3 dkg mazsola 1dl tej.

Mák : 10 dkg mák,10 dkg porcukor ,2 dkg vaj,2 dkg vaníliás cukor, 1 reszelt citrom héj 3 dkg mazsola,1 dl tej, Elkészítés a vajat megoljasztjuk, hozzáadjuk az összetevőket tejjel felöntjük majd sűrűre főzzük.

Kakaós:.
10 dkg kakaópor,10 dkg porcukor,2 dkg vaníliás cukor 5dkg mazsola.
Kakaós tölteléket össze keverjük a cukorral és a mazsolával.