Darázsfészek recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 1 kg finomliszt
- 3 dkg élesztő
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1 teáskanál só
- 1dl habtejszín
Töltelék:
- 50dkg vaj
- 30dkg porcukor
- 1ek. darált dió
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 cs. mazsola 100g
Elkészítése:
1dl Langyos tejben 1 kk. cukrot, 1ek. lisztet és a 3dkg élesztőt elkeverünk, majd az egészet 3-5 percig pihentetjük azaz felfuttatjuk. A maradék liszthez hozzáadjuk a többi anyagot és a feljuttatott élesztőt. A tésztát kidolgozzuk és 30 percig meleg helyen pihentetjük.
Közben elkészítjük a töltetléket:
A vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a fahéjat és a diót. A tésztát a pihentetés után kb. fél cm vékonyra és téglalappá nyújtjuk, rákenjük a tölteléket, rászórjuk a mazsolát, majd az egészet feltekerjük és két ujjnyi szeleteket vágunk belőle. A csigákat egymás mellé és vajjal kikent tepsibe rakjuk. Ezek után 15-20 percig még kelesztjük és forró előmelegített sütőben (kb. 170fokon) 25-30 percig sütjük. Félidőnél amikor már majdnem pirul a tészta meglocsoljuk a vaníliacukros tejszínnel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »