Cukros csigabiga recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
A tésztához:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 30 dkg liszt(én fele finom, fele rétesből csináltam)
- 1 citrom reszelt héja
- pici só
- 1,5 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 1 kk cukor
- 3 evőkanál olaj
A kenéshez:
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg olvasztott vaj vagy margarin
Elkészítése:
A tészta hozzávalókból hagyományos módon kelesztett tésztát csinálunk,ha megkelt a tészta kinyújtjuk kb 0,5-1 cm-re. A vajat megolvasztjuk, megkenjük vele a tésztát,megszórjuk a porcukorral(én fele por, fele kristálycukorral csináltam). Feltekerjük tekercsbe és felszeleteljük,berakjuk tortaformába,nem túl szorosan!
Én még a tetejét is megszórtam kristálycukorral. 180 fokon aranybarnára sütjük.
Sztori: A recept egy olaszországi barátnőmtől származik!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.