Cukros csigabiga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 30 dkg liszt(én fele finom, fele rétesből csináltam)
- 1 citrom reszelt héja
- pici só
- 1,5 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 1 kk cukor
- 3 evőkanál olaj
A kenéshez:
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg olvasztott vaj vagy margarin
Elkészítése:
A tészta hozzávalókból hagyományos módon kelesztett tésztát csinálunk,ha megkelt a tészta kinyújtjuk kb 0,5-1 cm-re. A vajat megolvasztjuk, megkenjük vele a tésztát,megszórjuk a porcukorral(én fele por, fele kristálycukorral csináltam). Feltekerjük tekercsbe és felszeleteljük,berakjuk tortaformába,nem túl szorosan!
Én még a tetejét is megszórtam kristálycukorral. 180 fokon aranybarnára sütjük.
Sztori: A recept egy olaszországi barátnőmtől származik!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

