Csokis tekercs recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 7 dkg vaj
- 7 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- csipet só
- 2,5 dkg élesztő
- 1 citrom reszelt héja
Töltelékhez:
- 2 ek holland kakaópor
- 4 ek nutella
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit kenyérsütőgépbe rakjuk, tészta funkcióra, 10 percig dagasztjuk. Gép hiányában természetesen kézzel is elkészíthetjük, alaposan dagasszuk ki a tésztát. Ezután hagyjuk duplájára kelni ( kb. 40 perc).
Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, kettészedjük, és mindkét részt ovális alakúra kinyújtjuk. Az egyik lapot megtöltjük a kakaós töltelékkel, befedjük a másik lappal, és vékony, kb. 1,5 cm-es csíkokra vágjuk fel.
Megsodorjuk, és feltekerjük őket egyenként. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, és előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 20 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »