Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis meggyes-mákos kalács recept

Csokis meggyes-mákos kalács
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 0,5 kg finomliszt
    • 2 dkg élesztő
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és egy sárgája
    • 1 kk só
    • 3 ek cukor
    • 2,5-3 dl tej
    • reszelt citromhéj
    • 5 dkg olvasztott vaj

    Töltelékhez és díszítéshez:

    • csokis meggylekvár
    • 7 ek darált mák
    • 3 ek porcukor
    • pár szem magozott meggy
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kevés cukros tej

    Elkészítése:

    Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt jól összegyúrjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.

    Ha megkelt, leveszünk belőle annyit, amiből majd 3 db kb. 10 cm átmérőjű kerek tésztát tudunk nyújtani.

    A többi tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. A hosszabbik felét bevagdossuk 2 cm szélesre és kb. 10-12 cm hosszúra. A megmaradt részre rákenjük a csokoládés meggylekvárt, rászórjuk a cukros darált mák felét, és az egészet feltekerjük. Kerek alakúra formázzuk úgy, hogy a bevágott részes oldal belül legyen.

    A maradék kis tésztadarabot 3 részre osztjuk, kb. 10 cm átmérőjű kerek formára nyújtjuk, beletesszük a karika közepébe, megkenjük csokis meggylekvárral, megszórjuk cukros mákkal, majd ráhelyezzük a következő kerek tésztát, azt is megkenjük-megszórjuk, majd az utolsó tésztát is rárakjuk. Az egészet lekenjük felvert tojással, és hagyjuk kb. 30 percet kelni, majd 180 fokon megsütjük! (Kb. 30-35 perc alatt sül meg, de ez sütőtől függ.)

    Amikor megsült, kivesszük, és még forrón lekenjük cukros tejjel. A közepét megkenjük csokis meggylekvárral, és rászórjuk a kimagozott meggyet!

    A csokis meggyes-mákos kalács kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 280 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 43 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá