Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis fonott kalács recept

Csokis fonott kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 3,5 dl tej
    • 6 dkg cukor
    • 2 ek napraforgó olaj
    • 5 dkg friss élesztő
    • csipet só
    • 60 dkg liszt

    Krémhez:

    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor
    • 3 csomag vaníliás cukor
    • 2 ek cukrozatlan kakaópor

    Kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Elkészítése:

    A tésztához az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalóit összekeverjük, majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Az összetevőkből lágy tésztát gyúrunk. Fél órát meleg helyen pihentetjük. Addig elkészítjük a krémet.

    A margarint a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, végül hozzáadjuk a kakaóport.

    Amikor a tészta megkelt, 6 cipóra osztjuk. A cipókat egyenként vékony téglalappá nyújtjuk. Mindegyiket megkenjük a kakaós masszával és mint a bejglit feltekerjük.

    3-3 tekercset összefonunk, így két kalácsot kapunk. Egy nagyobb tepsit zsiradékkal kikenünk, belerakjuk a kalácsokat egymás mellé. A tetejét tojás sárgájával lekenjük.

    Kb 170 fokon 40 percet sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá