Csokis fonott kalács recept
Elkészítése:
A tésztához az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalóit összekeverjük, majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Az összetevőkből lágy tésztát gyúrunk. Fél órát meleg helyen pihentetjük. Addig elkészítjük a krémet.
A margarint a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, végül hozzáadjuk a kakaóport.
Amikor a tészta megkelt, 6 cipóra osztjuk. A cipókat egyenként vékony téglalappá nyújtjuk. Mindegyiket megkenjük a kakaós masszával és mint a bejglit feltekerjük.
3-3 tekercset összefonunk, így két kalácsot kapunk. Egy nagyobb tepsit zsiradékkal kikenünk, belerakjuk a kalácsokat egymás mellé. A tetejét tojás sárgájával lekenjük.
Kb 170 fokon 40 percet sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

