Csokis fonott kalács

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 3 tojás sárgája
  • 3,5 dl tej
  • 6 dkg cukor
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 5 dkg friss élesztő
  • csipet só
  • 60 dkg liszt

Krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor

Kenéshez:

  • 1 tojás sárgája

Elkészítése:

A tésztához az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalóit összekeverjük, majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Az összetevőkből lágy tésztát gyúrunk. Fél órát meleg helyen pihentetjük. Addig elkészítjük a krémet.

A margarint a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, végül hozzáadjuk a kakaóport.

Amikor a tészta megkelt, 6 cipóra osztjuk. A cipókat egyenként vékony téglalappá nyújtjuk. Mindegyiket megkenjük a kakaós masszával és mint a bejglit feltekerjük.

3-3 tekercset összefonunk, így két kalácsot kapunk. Egy nagyobb tepsit zsiradékkal kikenünk, belerakjuk a kalácsokat egymás mellé. A tetejét tojás sárgájával lekenjük.

Kb 170 fokon 40 percet sütjük.