Csíkos koszorú recept

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 300 ml tej
- 15 dkg porcukor
- 2,5 dkg élesztő
- 2 dl joghurt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS+1 sárga a kenéshez
- 2 cs vaníliás cukor
- 5 dkg vaj
- 2 ek kakaópor elkeverve 2 ek vízzel
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, adunk hozzá 1 tk cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. Egy kelesztésre alkalma tálba beleszórjuk a lisztet a cukorral, beleütjük a tojásokat és beleöntjük a joghurtot, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is. Összegyúrjuk. (Kissé lágy tésztát kell kapnunk.) Langyos helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt ketté vesszük és az egyik felébe belegyúrjuk a vízzel elkevert kakaót. Az így kapott kakaós tésztát két részre osztjuk és az egyik részét 20*40 cm-es téglalappá nyújtjuk. A fehér tésztával is ugyanígy járunk el. Ketté vesszük és kinyújtjuk, majd a kinyújtott barna lapra helyezzük, nyújtófával kissé “összenyomjuk”, majd feltekerjük, mint a bejglit. A maradék tésztákat is kinyújtjuk és most a fehér lapra tesszük a barnát, összedolgozzuk és ezt is feltekerjük. Az így kapott két rudat összetekerjük, koszorút formálunk belőle és a végeit összenyomkodjuk. Sütőpapíros tepsin 45 percig kelesztjük. A kelesztés felénél az íveket bevágjuk, és a kalácsot megkenjük vízzel. Ha megkelt a kalács megkenjük a tojás sárgájával összekevert kevés vízzel. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »