Csíkos koszorú recept

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 300 ml tej
- 15 dkg porcukor
- 2,5 dkg élesztő
- 2 dl joghurt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS+1 sárga a kenéshez
- 2 cs vaníliás cukor
- 5 dkg vaj
- 2 ek kakaópor elkeverve 2 ek vízzel
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, adunk hozzá 1 tk cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. Egy kelesztésre alkalma tálba beleszórjuk a lisztet a cukorral, beleütjük a tojásokat és beleöntjük a joghurtot, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is. Összegyúrjuk. (Kissé lágy tésztát kell kapnunk.) Langyos helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt ketté vesszük és az egyik felébe belegyúrjuk a vízzel elkevert kakaót. Az így kapott kakaós tésztát két részre osztjuk és az egyik részét 20*40 cm-es téglalappá nyújtjuk. A fehér tésztával is ugyanígy járunk el. Ketté vesszük és kinyújtjuk, majd a kinyújtott barna lapra helyezzük, nyújtófával kissé “összenyomjuk”, majd feltekerjük, mint a bejglit. A maradék tésztákat is kinyújtjuk és most a fehér lapra tesszük a barnát, összedolgozzuk és ezt is feltekerjük. Az így kapott két rudat összetekerjük, koszorút formálunk belőle és a végeit összenyomkodjuk. Sütőpapíros tepsin 45 percig kelesztjük. A kelesztés felénél az íveket bevágjuk, és a kalácsot megkenjük vízzel. Ha megkelt a kalács megkenjük a tojás sárgájával összekevert kevés vízzel. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »