Csíkos koszorú recept
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 300 ml tej
- 15 dkg porcukor
- 2,5 dkg élesztő
- 2 dl joghurt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS+1 sárga a kenéshez - 2 cs vaníliás cukor
- 5 dkg vaj
- 2 ek kakaópor elkeverve 2 ek vízzel
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, adunk hozzá 1 tk cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. Egy kelesztésre alkalma tálba beleszórjuk a lisztet a cukorral, beleütjük a tojásokat és beleöntjük a joghurtot, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is. Összegyúrjuk. (Kissé lágy tésztát kell kapnunk.) Langyos helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt ketté vesszük és az egyik felébe belegyúrjuk a vízzel elkevert kakaót. Az így kapott kakaós tésztát két részre osztjuk és az egyik részét 20*40 cm-es téglalappá nyújtjuk. A fehér tésztával is ugyanígy járunk el. Ketté vesszük és kinyújtjuk, majd a kinyújtott barna lapra helyezzük, nyújtófával kissé “összenyomjuk”, majd feltekerjük, mint a bejglit. A maradék tésztákat is kinyújtjuk és most a fehér lapra tesszük a barnát, összedolgozzuk és ezt is feltekerjük. Az így kapott két rudat összetekerjük, koszorút formálunk belőle és a végeit összenyomkodjuk. Sütőpapíros tepsin 45 percig kelesztjük. A kelesztés felénél az íveket bevágjuk, és a kalácsot megkenjük vízzel. Ha megkelt a kalács megkenjük a tojás sárgájával összekevert kevés vízzel. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

