Hozzávalók:
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, adunk hozzá 1 tk cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. Egy kelesztésre alkalma tálba beleszórjuk a lisztet a cukorral, beleütjük a tojásokat és beleöntjük a joghurtot, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is. Összegyúrjuk. (Kissé lágy tésztát kell kapnunk.) Langyos helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt ketté vesszük és az egyik felébe belegyúrjuk a vízzel elkevert kakaót. Az így kapott kakaós tésztát két részre osztjuk és az egyik részét 20*40 cm-es téglalappá nyújtjuk. A fehér tésztával is ugyanígy járunk el. Ketté vesszük és kinyújtjuk, majd a kinyújtott barna lapra helyezzük, nyújtófával kissé “összenyomjuk”, majd feltekerjük, mint a bejglit. A maradék tésztákat is kinyújtjuk és most a fehér lapra tesszük a barnát, összedolgozzuk és ezt is feltekerjük. Az így kapott két rudat összetekerjük, koszorút formálunk belőle és a végeit összenyomkodjuk. Sütőpapíros tepsin 45 percig kelesztjük. A kelesztés felénél az íveket bevágjuk, és a kalácsot megkenjük vízzel. Ha megkelt a kalács megkenjük a tojás sárgájával összekevert kevés vízzel. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.