Csíkos kalács őzgerinc formában sütve recept

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 25 szem szacharin
- 3 evőkanál cukor
- 1 dl étolaj
- 1 evőkanál kakaópor
- 5 dkg élesztő
- 4-5 dl tej
- pici só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tejet megmelegítjük, elkeverjük benne a szacharint és a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk. Hozzáadjuk a liszthez, beletesszük az étolajat, a sót, és jól kidolgozzuk, ha kell, még tejet tehetünk hozzá. Majd kb 1/3 részt kiveszünk a tésztából, és beledolgozzuk a kakaót. A tésztákat elfelezzük, kinyújtjuk, egymásra fektetünk egy fehér és egy barna tésztát, és feltekerjük (lehet beleszórni egy kis mazsolát vagy aszalt gyümölcsöt, nem rontja el, sőt!). Két kalács lesz belőle, amit én kikent őzgerinc formában szoktam sütni, mert így szebb és formásabb, ahogy a képen is látszik.
Egy órát kelesztjük. (Ezért gyors kalács, mert előtte nem kell keleszteni). A tojást pohárban villával felverünk, hozzáadunk egy kanál cukrot és ezzel kenjük meg a kalács tetejét. 150 fokon, 45 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »