Csíkos kalács őzgerinc formában sütve recept
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 25 szem szacharin
- 3 evőkanál cukor
- 1 dl étolaj
- 1 evőkanál kakaópor
- 5 dkg élesztő
- 4-5 dl tej
- pici só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tejet megmelegítjük, elkeverjük benne a szacharint és a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk. Hozzáadjuk a liszthez, beletesszük az étolajat, a sót, és jól kidolgozzuk, ha kell, még tejet tehetünk hozzá. Majd kb 1/3 részt kiveszünk a tésztából, és beledolgozzuk a kakaót. A tésztákat elfelezzük, kinyújtjuk, egymásra fektetünk egy fehér és egy barna tésztát, és feltekerjük (lehet beleszórni egy kis mazsolát vagy aszalt gyümölcsöt, nem rontja el, sőt!). Két kalács lesz belőle, amit én kikent őzgerinc formában szoktam sütni, mert így szebb és formásabb, ahogy a képen is látszik.
Egy órát kelesztjük. (Ezért gyors kalács, mert előtte nem kell keleszteni). A tojást pohárban villával felverünk, hozzáadunk egy kanál cukrot és ezzel kenjük meg a kalács tetejét. 150 fokon, 45 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

